Výhody krbových kachlí s teplovodným výmenníkom

„Krbové kachle s teplovodným výmenníkom majú množstvo výhod oproti bežným krbovým kachliam.

Medzi hlavné výhody patrí:

Vykurovanie celého domu: Teplovodný výmenník v krbových kachliach umožňuje ohrievať vodu, ktorá je potom rozvádzaná do vykurovacieho systému domu. Týmto spôsobom je možné vykurovať celý dom, vrátane radiátorov, podlahového vykurovania alebo ohrevu TÚV.
Úspora nákladov na energie: Krbové kachle s teplovodným výmenníkom môžu pomôcť znížiť náklady na energie. Teplo z krbu sa nevyužíva iba na vykurovanie miestnosti, kde sa krb nachádza, ale aj na vykurovanie celého domu. Týmto spôsobom je možné znížiť spotrebu plynu alebo elektriny.
Ekologická šetrnosť: Krbové kachle s teplovodným výmenníkom sú ekologickejšie ako bežné krbové kachle. Dôvodom je, že teplo z krbu sa využíva efektívnejšie. To znamená, že sa spáli menej paliva a do ovzdušia sa vypustí menej škodlivín.
Pohodlné ovládanie: Krbové kachle s teplovodným výmenníkom je možné pohodlne ovládať pomocou termostatu. To umožňuje udržovať v dome konštantnú teplotu.

Krbové kachle s teplovodným výmenníkom sú vhodným riešením pre všetkých, ktorí hľadajú efektívne a ekologické vykurovanie celého domu.

Najžiadanejšie krbové kachle s teplovodným výmenníkom:

Krbové kachle Prity K1 W8

Malé a praktické kamienky vhodné na chatu či malý domček Výkon: max. celkový 12 kW (8 kW voda + 4 kW vzduch) menovitý ( 6 kW voda + 3 kW vzduch ).
Priemer dymovodu: 130 mm. Hmotnosť: 70 Kg.
Menovitý- prevádzkový – výkon tohto výrobku je 9 kW. Je schopný vykúriť priestor s objemom 150 - 180 m3.

Krbové kachle Prity K1CP W8 liatinová doska - čierna 80

Výkon: max. celkový 12 kW (8 kW voda + 4 kW vzduch) menovitý ( 6 kW voda + 3 kW vzduch ) malé kachle s teplovodným výmenníkom a varnou hornou liatinovou doskou Priemer dymovodu: 130 mm.
Menovitý- prevádzkový – výkon tohto výrobku je 9 kW. Je schopný vykúriť priestor s objemom 150 - 180 m3.

Krbové kachle Prity S1 W10 - čierna

Výkon: celkový max. 14kW (10kW-voda + 4kW-vzduch) menovitý ( 7,5 kW voda + 3 kW vzduch ) Horná strana kachlí je lemovaná presahujúcou oceľovou lištou, ktorá prípadne umožní vloženie dlažby pre estetické dotvorenie interiéru Priemer dymovodu: 130 mm
Menovitý- prevádzkový – výkon tohto výrobku je 10,5 kW. Je schopný vykúriť priestor s objemom 170 - 210 m3.